Hoe kunnen wij helpen?

Arkin Ouderen biedt specialistische behandelmogelijkheden aan ouderen als psychische, sociale en lichamelijke problemen een rol spelen en het leven op zijn kop zetten. Na aanmelding beoordelen wij eerst uw situatie en luisteren we goed naar uw persoonlijke behoeften en wensen. Daarna stellen we een behandelplan op. Dat doen we samen met u en waar mogelijk met familie of andere naasten die u goed kennen en graag betrokken willen worden bij de behandeling.

De behandeling is gericht op genezing en vindt bij voorkeur plaats in uw eigen vertrouwde omgeving of zo nodig in onze Ouderenkliniek. Kort en intensief als het kan, langer durend als dat nodig is. En als genezing niet haalbaar is? Dan doen wij ons best om achteruitgang zo lang mogelijk tegen te gaan. Ook besteden onze behandelaren veel aandacht aan het leren omgaan met beperkingen.

Arkin Ouderen is een relatief kleine zorginstelling met gedreven behandelaren, korte communicatielijnen, een warme sfeer en persoonlijke aandacht in een professionele omgeving. Afhankelijk van uw omstandigheden en behoeften past onze deeltijdbehandeling misschien goed bij u. Dat bespreken we samen. Wij hebben ook speciale poli’s, zoals een Geheugen Poli en een Alcohol Poli. Een intensieve kortdurende opname in de Ouderenkliniek behoort ook tot de mogelijkheden.

Het eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek (intakegesprek) bespreek je met je behandelaar wat je met uw behandeling wil bereiken. In dit gesprek proberen jullie in kaart te brengen wat er precies aan de hand is en wat uw klachten zijn. Ook wordt gekeken of er andere vormen van hulp nodig zijn, zoals een lichamelijk onderzoek bij de huisarts.

We vinden het belangrijk dat uw een partner, familielid of vriend(in) meeneemt naar de intake en mogelijk ook naar vervolggesprekken. Een behandeling is vaak effectiever wanneer familie en vrienden daarbij een rol krijgen. Dat ervaren wij in de praktijk en het blijkt ook uit onderzoek. Samenwerking tussen de cliënt, mensen uit de eigen omgeving en de hulpverleners, vinden wij dan ook van groot belang. Als u niet goed weet wie u wilt betrekken bij uw behandeling dan kunt u dit tijdens de intake bespreken.

Afhankelijk van de ernst van uw klachten, de mogelijkheden en die van uw netwerk, bekijken we samen wat voor u de beste behandeling is. In overleg bepaalt u wat nodig en wat haalbaar is. Zo komt u tot een plan waar de behandelgesprekken zich op zullen richten. Ook het aantal gesprekken wordt vastgesteld.

Het intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten, en soms 90 minuten of langer. Soms is er een aanvullende afspraak nodig om erachter te komen bij welke behandeling je het meeste baat hebt.

Ter voorbereiding op het eerste gesprek:

  • Stuur informatie van eventueel eerdere behandelingen naar ons op (op te vragen bij de oud-behandelaar of huisarts);
  • Vul de vragenlijst in die u per mail hebt ontvangen;
  • Denk alvast na wie u als contactpersoon wilt opgeven, dit kan een familielid, partner maar ook een vriend of vriendin zijn.

PGO

Vanaf 12 januari 2022 kun je als cliënt van een van de specialismen van Arkin onderdelen van je zorgdossier bekijken in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Bekijk de animatie voor meer informatie. Op de website van Arkin staan veelgestelde vragen over het gebruik van een PGO.